måndag 17 januari 2011

Kameror och objektiv

De flesta av korten som finns på bloggen är tagna med en systemkameran Canon Eos 500D, finns utvärderad på hemsidan http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-Rebel-T1i-500D-Digital-SLR-Camera-Review.aspx. Väldigt bra hemsida med utförliga tester av kameror och objektiv.
De objektiv jag införskaffat hittils är ett Canon EF 50/ F.8 II, finns att köpa på  http://www.dustinhome.se/pd_5010053072.aspx. Ingick i kameran men ny kostar det 1090. Kan upplevas som platsigt men tar väldigt bra bilder och har ett bländartal på 1.8. Bilderna får en mjuk, klar och behaglig färg och personbildsporträtt ger riktigt bra resultat. Det andra objektivet är Canons objektiv EFS 18-55mm IS, http://www.dustinhome.se/pd_5010115642.aspx. Går att ta vidvinkel och bilder med viss förstoring. Objektivet ger bra bilder men inte samma klara bilder som objektivet med fast brännvidd. Objektivet har bländartal 3,5-5,6. Båda objektivet har stabilisering vilket förbättrar skärpan betydligt vid skakningar. Objektivet kostar nytt 1890. Det tredje och senaste objektivet ät Canon EF 70-200mm f/2,8 L http://www.the-digital-picture.com/reviews/canon-ef-70-200mm-f-2.8-l-is-usm-lens-review.aspx. Finns att köpa på http://www.dustinhome.se/pd_5010066738.aspx. Totalt kosta objektivet med stativ 12300 och köptes hos Japan Photo i Göteborg. Trevlig och kunnig personal. Objektivet tillhör L-serien och ska va det yttersta vad gäller kvalité och gjord för professionell användning. Har ett stativ till kameran och prövat ta kort med och utan och vid dåliga ljusförhållanden är det svårt att ta bra kort utan stativ då objektivet saknar IS-funktion. Priset blir dubbelt så högt om stabilisering ska ingå. Har inte använt objektivet så mycket men får klara och fina bilder med stativet till. Nackdelen är oskärpa utan stativ och att det väger en del. Detta är i och för sig en konsekvens av större linser för kunna släppa in mer ljus och ha lågt bländartal.

2 kommentarer:

  1. Läste igenom precis igen och insåg att jag har rätt bra koll på din kamera o objektiv ;-) Fina grejer, speciellt 70-200-objektiv! Fick hem mitt 50-objektiv idag och ska fixa lite med det o testa. Roligt! Ha det så bra! MVH Sandra

    SvaraRadera
  2. Testat L-objektivet under olika ljusförhållanden och det ger riktigt knivskarpa och bra bilder och vackra och klara färger. Intressanta skulle va att få testa ett L-objektiv med fast brännvidd.

    SvaraRadera