söndag 30 juli 2017

Resa till Moskva

Nu i slutet på augusti blir det resa till Moskva och gå på Kremlin Military Tattoo eller
“Spasskaya Tower”. Det pågår från 26 augusti till 3 september och tanken är att va i Moskva från 30:e till 4. Förutom festivalen är tanken även att gå på cirkus, balett, museum samt konsert. Boendet är denna gång ordnat via Östresor som också ordnar visum och flygbiljetter. Flyger med Aeroflot. Men ordnar biljetter till konserter och museum på egen hand.

Köpt biljetter till föreställningar nu med.


Ska på tattoot och fick platser så jag har Kreml som bakgrund. Gick på 3700 rubel stycket så kostar en del. Fick köpt biljetter för cirkusen med och går på 1500 rubel stycket så lite billigare. Men var trevlig sida att köpa ifrån då man ser mycket vad som händer i Moskva. Den är ryskspråkig visserligen.

https://www.ticketland.ru/

Själva tattoot består av dels en konsert på kvällen men också aktiviteter på dagen och bland annat riduppvisning som jag ser fram emot.

Mer info kommer =)

Kostnader (priser i SEK)

Flyg 2895

Hotell och visum 2895. Bodde på  Сретенская (Sretenskaya)

Aeroexpress: 420-500 rubel per person.

Mat 1000-1500 rubel per måltid och var då trerätters al la carte  med dryck. Dvs 140 till 240 kr.  

Metro 35 rubel per resa. Under 5 kr per resa.

Tattoo 528

Cirkus 215

Första dagen började med att jag tog tåget ner till Kastrup. Fick checkat in bagaget och åt lite mat innan det blev sätta sig på flyget dit. På flyget fick man en fralla, te, jos, godis och nån form av gelé/ pudding. Väl framme i Moskva blev det passera genom gränskontrollen och gick smidigt även om de är väldigt noggranna. Boka biljetter in via aeroexpress och kom till vitryska stationen. Härifrån blev det ta tunnelbanan brun linje för sen byta till orange linje ner till hotellet. Länk till kartan Kartor finns att få över tunnelbana med båda alfabeten. Vid vissa stationer kan man få dessa. Ett tips är att ladda ner med båda alfabeten och ha dessa i telefonen om du inte skrivit ut dem. Stationerna står ofta på väggen och dessutom kan man titta vad det står på fronten av tåget. På flertal av linjerna säger de stationernas namn.  Hotellet var närma stationen. Fick lämnat in passet och fick rummet som var väldigt bra. (Passet får man tillbaka senare). Hade tillgång till bastu och gym men fick aldrig använt det. Gick ut och åt på en restaurang utformad i skotskt tema även om jag valde rysk  mat.

Bolsjojteatern (Театральная площадь)












 Nästa dag var det inplanerat besök på kreml och maosoleet. Vi kom dit ganska tidigt och fick vet att området var stängt fram till 10 och var ingen kö. Beslöt oss för att besöka Alexanderparken och okände soldatens grav. Fast när vi kom tillbaks hade det börjat bildats en väldig kö. Till sist kom vi och fick sett Lenin. Han såg ut som på bilderna. Obs. att man får inte prata därinne. Väl ute promenade vi runt på området och gick in på ryska historiska museumet och det var sevärt. Tittade på en hästuppvisning från Chile och åt middag på en av uteseveringarna. Tänkte sett på uppvisningen med ryttare på eftermiddagen men var paus då så sprang förbi vasiljkatedralen. Väldigt vacker byggnad och inne i hade en konsert i ett av rummen där det sjöngs. Återvände till området och då var uppvisningen jag tänkt sett över. Promenerade tillbaka upp till hotellet där det blev äta kvällsmat.
Okände soldatens grav, Moskva (Mогила Неизвестного Солдата)
Började dagen med se Kristus Frälsarens katedral (Храм Христа Спасителя). Det var inte så mycket kö när vi kom dit men man märker att när det närmar sig öppningsdags byggs kön på väldigt snabbt. Kyrkan i sig var pampig och väldigt högt i tak. De hade gudstjänst i källaren och stod och tittade en stund. Sen blev det gå bort till Pusjkinmuseet (Государственный музей изобразительных искусств имени А.С. Пушкина). Privata samlingarna var stängt men själva huvudsamlingen var öppet och var sevärt. Fick även sett amerikansk/ europeiska samlingen. Efter sett det promenerade vi bort till parken utanför kyrkan och tog några bilder innan det blev bege sig upp till hotellet. Blev besök på Cirkus Moskva (Московский цирк Никулина на Цветном бульваре). För en gångs skull hoppade vi rysk mat denna kväll och åt på Burger King som är precis utanför cirkusen. Det smakade precis som hemma... Själva cirkusen var väldigt bra och väldigt hög nivå på vissa av föreställningarna. Det finns en station precis utanför så det är ganska lätt att ta sig dit.


Söndagen började efter frukost att åka ut till kosmonautmuseumet. Väldigt sevärt museum om man gillar rymden. Tar man orange linje är museumet precis utanför. I närheten finns även en stor botanisk park med naturområde så är man en familj där några ogillar allt vad rymden heter och gillar blommor kan de gå dit =) Finns även många andra museum i närheten. Se länken för andra museum.
Åkte tunnelbanan tillbaka och ner till Tretjakovgalleriet.Tanken var att sett andra galleriet med och zoo med men det tog längre tid på första museumet så blev hoppa det. Gick och åt middag på en restaurang precis utanför galleriet. Sedan tog vi en liten promenad upp mot röda torget och var väldigt fin kvällshimmel. Tittade på hästuppvisningen jag missat tidigare i veckan och gick sen bort och såg tattot. Väldigt bra föreställning men många olika musikkårer med allt från hästar, musiker till dansare, kanoner och fyrverkeri.  Tog en promenad upp mot hotellet.




Måndag var planerat för hemfärd men var inom posten för få frimärken till breven hem. Hade tänkt gått på en del museum men blev inte. Gick uppom hotellet och åt middag på en restaurang precis i närheten. Tog sen tunnelbanan och aeroexpress ut till flygplatsen. Fick checkat in bagaget och åt kvällsmat på en uzbekisk restaurang innan det blev sätta sig på flyget hem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar